které se budou konat 7.10.2017 - od 10,00 do 16,00 Hotel Restaurant Tři věžičky Střítež 11, 58811 Střítež u Jihlavy – kongresový sál + sál 4,5

Cesta z dálnice D1 – sjezd 112 km dálnice D1 (z Prahy exit 112B) směr Havlíčkův Brod. Po 500 m u čerpací stanice AGIP odbočit vpravo. Z Jihlavy - po dálničním přivaděči 1/38 směrem na Havlíčkův Brod, u čerpací stanice AGIP odbočit vpravo.

Program:

KODEX „Péče o pivo v gastronomii“ vydaného ČSPS Praha
Obnovení ČSN staré označení 5207005

  • Proškolení změn v technologickém postupu sanitací pivních cest (KEG+tankovna)
  • Proškolení z technologického předpisu čištění kondenzátoru chladiče piva
  • Proškolení - vizuelní kontroly
  • Zápisy do sanitačních knih - nové sanitační knihy
  • Nahlašování závad ve výčepní technice
  • Sanitace nefiltrovaného piva a speciálů
  • Péče o výčep - prvořadě AP
  • Novinky na trhu čepovaného piva
  • Proškolení ze zákonů a vyhlášek spojených s bezpečností, ochranou zdraví a životního prostředí při nakládání s chemickými prostředky
  • Školení ADR
  • Proškolení z provozního předpisu o bezpečnosti a ochraně zdraví při manipulaci s tlakovými lahvemi
  • Proškolení §4 vyhl.50
  • Revize el. zařízení
Přílohy:
Stáhnout soubor (Autorizace 2018.pdf)Autorizace 2018.pdf438 kB

FOR GASTRO 2017 zoom

​Úplně nejlepším sanitačním technikem ČR se stal Kuneš Karel oblast Plzeň.

Sanitační technik Oblast
Huvar Martin Ostrava
Pocklan Václav ml. Č. Budějovice
Svoboda Jan Mnichovo Hradiště
Kuneš Karel Plzeň
Hás David Hradec Králové
Mádrová Jana Olomouc
Bártek Vítězslav Zlín
Vojíř Karel Praha
Havelka František Brno
Říha František K. Vary
Krob  Karel Praha
Unger  Michal Praha

setkani clenu cechu s prezidentem zemanem 1setkani clenu cechu s prezidentem zemanem 2

V diskusi byli probírány otázky nedostatku pracovních sil v ČR, splatnosti faktur v návaznosti na DPH, funkčnost kontrol státní správy.

24.9.2016 proběhly v rekreačním středisku Kletečná u Humpolce Autorizace 2017 zúčastnilo se 398 členů.

Při zahájení byla vztyčena nová stanadarta sdružení spolu se státní vlajkou. Po té byli vyhlášeni nejlepší sanitační technici jednotlivých oblastí a z nich pak byl vylosován nejlepší sanitační technik

České republiky, kterým se stal pan Kuneš oblast Plzeň. Vše bylo zaznamenáno na video, které je k dispozici na stránkách.

Všichni zúčastnění absolvovali na jednotlivých stanovištích zákonná školení, malou školu čepování s péčí o výčep, upozornění na zásadní chyby v sanitacích a v čištění chladičů. Po té následoval volný

program doprovázený atrakcemi jako je Bunge running, laserová střelnice, nafukovací skákadlo pro děti. Někteří z členů si zahráli malou kopanou vše bylo zakončeno grilováním krocanů a dobrou

zábavou.

V průběhu celého dne bylo k dispozici na samovýčepech pivo od našich sponzorů Plzeňského Prazdroje a.s. a Pivovaru Bernard. K obědu se podával guláš, který všem velmi chutnal. Dobrou náladu a celou atmosféru akce zachytily dobře fotografie a videa. Ti kdo berou členství ve sdružení vážně si akci užili a hodnotí ji pozitivně. Ti kdo berou členství jako nutné zlo, se projevili i zde neukázněností a nedodržováním pravidel.

Fotogalerie

canis

Ceny pracovního oblečení
Potisk zdarma
číslo název cena bez DPH  cena s DPH
1230-025-805-93 Bunda DIGBY dámská černá 810 980
1430-001-800-96 Kalhoty BOSTON unisex černá 660 799
1010-001-703-52 Blůza Sirius Lucius šedo oranž 515 623
1030-001-703-52 Zahradníky Sirius Tristan 575 696
1020-001-703-52 Kalhoty do psu Sirius Nikolas 468 566
1310-003-800-95 Vesta OHIO zimní černá 395 478
1320-001-800-96 Vesta TOPEKA černá 468 566
1230-026-805-95 Bunda LAVAL černá 815 986
1230-001-800-95 Bunda Delawere  černá 832 1007
  Trička 99 120

jak vstoupit do sdruzeni

Co potřebujete vědět před vstupem do sdružení sanitačních techniků.

Praxe ano: (může sanitovat i jiné provozy než svůj)

  1. Registrace - přes www.sanitacegastro.cz/registrace/
  2. Doložit - dobu praxe, školení na nakládání s chemickými látkami, školení na nakládání s tlakovými lahvemi, školení osob podílejících se na přepravě nebezpečných věcí, školení §4 vyhlášky 50, živnostenský list na poskytování technických služeb, zdravotní průkaz
  3. Sjednat si kontrolu sanitace (dodržování technologického postupu tak jak je stanoven cechem. Pokud projde kontrolou a složí písemnou zkoušku bude zařazen do seznamu autorizovaných san. techniků a stává se členem cechu.  dále se :
  4. Každoročně se zúčastnit tzv. autorizace.

Praxe ne: (sanitovat i jiné provozy až po doložení 2 letém praxe)

  1. Registrace přes www.sanitacegastro.cz/registrace/
  2. Absolvování praktického semináře -  pořádaný cca 1x dva měsíce
  3. Absolvování  praktické části na svém provozu
  4. Přidělení nebo sehnání si  tzv. garanta ( vedoucí oblasti nebo někdo kdo má praxi alespoň 2 roky)
  5. Absolvování auorizace
  6. Složení praktické a teoretické zkoušky - pokud projde  bude zařazen do seznamu autorizovaných san. techniků jako AP (Autorizovaná provozovna) a stává se členem cechu. dále se:  Každoročně se zúčastní tzv. autorizace.
  7. Po uplynutí doby 2 let požádá o převedení z AP na právoplatného sanitačního technika, který může sanitovat i jiné provozy.

Podmínky získání Pečetě kvality: 

Kdo uděluje: Profesní sdružení – Sanitace nápojových cest prostřednictvím svých členů- sanitačních techniků. 

Co musí provozovna splňovat:

  • Pravidelná sanitace dle druhu čepovaného piva
    1 x 14 dnů KEG
    1 x 7 dnů tankovna, nealko, speciály
    1x měsíc Kofola
  • Pravidelná údržba chladiče – alespoň 1 x 1/2rok parničkou (jinak dle znečištění)
  • U tankoven –udržování chladicího boxu v čistotě
  • Pravidelná údržba ruční myčky skla
  • Používání certifikovaných prostředků na mytí pivního skla a ruční myčky skla
  • Pravidelná údržba výčepní techniky (kohouty, hlavy) v mezidobí sanitace

pecet-kvality